Katalog Markalarımız Mağazalar 0 Sepet
0 Sepet

Alışveriş Sepetim

Sepete eklediğiniz son 5 ürün listeleniyor.

Alışveriş Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.

%20
Enerbio Café de Perú Organik Kavrulmuş Kahve 500 gr - 1

%20 fiyatı 79,00 ₺

Special Price 63,00 ₺

Enerbio
%20
Enerbio Espresso Classico Organik kavrulmuş kahve  - 1

%20 fiyatı 39,90 ₺

Special Price 31,90 ₺

Enerbio
%33
Rubin Kahve Filtresi - No:4 Doğal Kahverengi Renkli 100 Adet

%33 fiyatı 14,90 ₺

Special Price 9,99 ₺

Rubin
%33
Rubin Kahve Filtresi - No:2 Doğal Kahverengi Renkli 100 Adet

%33 fiyatı 14,90 ₺

Special Price 9,99 ₺

Rubin
%33
Rubin Kahve Filtresi - No:4 Beyaz Renkli 100 Adet

%33 fiyatı 14,90 ₺

Special Price 9,99 ₺

Rubin

Organik Kahve

Organik kahve, isminden de anlaşılabileceği gibi içinde herhangi bir katkı maddesi bulunmayan tamamen doğal bir kahvedir. Kahveyi çok seven tiryakiler, tükettikleri kahvenin içeriğinde ne olduğunu bilmek ister. Katkılı gıdaların getirdiği riskin de farkında olan kahve tutkunları, her geçen gün organik kahveye daha fazla ilgi gösterir. Artan ilgi, organik kahve hakkında daha fazla soruyu akla getirir. Gelin organik kahve ile ilgili akla ilk gelen soruların cevaplarına birlikte bakalım.

Organik Kahve Nedir?

Organik kahve, üretim aşamasının tüm sürecinde tamamen organik yöntemler kullanılan kahve türüdür. Bu doğrultuda üretilen organik kahve çeşitleri, kimyasal katkılardan arınmış olarak kahve tutkunlarının beğenisine sunulur. Organik kahve, lezzeti ve sağlıklı yapısıyla ön plana çıkar. Organik kahveler dünyanın pek çok yerinde üretilir ve kahve severler tarafından da yoğun bir şekilde talep görür. Özellikle Tambopata Vadisi (Peru), Batı Sumatra (Endonezya), Danbi-Uddo, Guji, Palestina, Huila (Kolombiya), Nyamasheke (Ruanda), Meksika, Shakiosa, ve Batu Ruanda organik kahve alanında fazlasıyla gelişmiş bölgelerdir. Bu bölgelerde yetişen kahve çekirdeklerinden üretilen organik kahve çeşitleri, kaliteleri ve aromalarıyla oldukça beğenilir.

Organik Kahve Nasıl Üretilir?

Organik kahve üretim süreci büyük bir titizlik ve hassasiyet gerektirir. Bu nedenle organik kahve paketlerinin üzerinde kahvenin geçtiği tüm aşamalar detaylı bir şekilde anlatılır. Bu sayede kahve tiryakisi, içtiği kahvenin organik bir şekilde elde edildiğinden emin olur. Organik kahve üretiminin ilk aşaması kahvenin ekilmesidir. Ekilen organik tohumlar bitki haline gelir kahve ağacı yetişir. Sabır ve uzun bir süreç isteyen bu aşamada tohumun bitkiye ve ağaca dönüşüm süresi yetiştirildiği bölgeye ve yere göre birkaç yıl sürebilir. Kahve ağacı yeterli büyüklüğe ulaştıktan sonra meyve verir. Meyveler kahve tohumlarına dönüştükten sonra hasat aşamasına geçilir. Kahvenin yetiştirildiği bölgenin koşullarına göre meyvenin hasadı 3 ile 4 yıl gibi bir zaman gerektirebilir. Hasat gerçekleştikten sonra hemen kahve tohumlarının işlenmesi aşamasına geçilir. Tohumların işlenmesinde kuru ve yaş işleme olarak iki farklı yöntem uygulanır.

  • Yaş İşleme Yöntemi:

Yaş işleme yönteminde kahve meyvesinin dış yüzeyi makine yardımı ile ayrılır ve yıkama işlemi yapılır. Daha sonra kahve çekirdekleri yine makine yardımı ile büyüklükleri ve ağırlıkları kontrol edilerek boyutlarına göre farklı sınıflara ayrılır. Oldukça önemli olan bu aşamada çürük kahve çekirdekleri ile taze ve saf olanlar birbirinden ayrılır. Ayırma ve sınıflandırılma işleminden sonra kahve çekirdekleri işleme tanklarına aktarılır. Çekirdekler, herhangi bir kimyasal kullanılmadan üzerlerinde bulunan tüm kalıntılar gidene kadar bu tanklarda işlenmeye devam eder. Ardından kurutma aşamasına geçilir. Özellikle yaş işlemeden sonra çekirdeklerin uygun şartlarda depolanarak kurutulması gerekir.

  • Kuru İşleme Yöntemi:

Kuru işleme yöntemi en eski kahve işleme yöntemlerinden biridir. Bu yöntem daha çok suyun az olduğu bölgelerde tercih edilir. Su miktarının az olduğu bu yerlerde kurutma işlemi yapılırken kahve çekirdekleri direkt güneş ışığına maruz bırakılmaz. Ayrıca kurutma süreci boyunca çekirdeklerin gece oluşan nemden etkilenmesi de engellenir. Herhangi bir ek kimyasal kullanılmadan yapılan kuru işleme yönteminde kahve çekirdeklerinin işlenir seviyeye gelmesi 3 – 4 haftayı bulabilir.

Kahvenin ayıklanma ve kurutma işlemleri tamamlandıktan sonra uygun şekilde paketlenir ve ihracı yapılır. Daha sonra dünyanın dört bir tarafına dağılan organik kahve çekirdekleri, kalite kontrollerinin yapılması için cupping olarak adlandırılan tadım işlemine tabi tutulur. Testten geçen çekirdekler, kavrulma işlemine geçerek farklı seviyelerde kahve tutkunları için kavrulur. Son aşamada ise organik hazır kahve, filtre kahve veya çekirdek kahve halinde satışa sunulur.

Organik Kahvenin Faydaları Nelerdir?

  • Organik kahve, kahve üretimin sırasında kullanılan kimyasallara maruz kalmanızın önüne geçer.
  • Organik kahve çeşitleri, uygun pişirme yöntemleri ile daha iyi bir aroma elde etmenizi sağlar.
  • Metabolizmanızı hızlandırır ve bağırsak hareketlerinizi canlandırır.
  • Organik kahvenin yeterli miktarda tüketilmesinin bağışıklık sistemini güçlendirdiği söylenir.
  • Yorgun olduğunuz zamanlarda içeceğiniz bir fincan organik kahve, kendinizi daha güçlü hissetmenize yardımcı olur.
  • Günün belirli saatlerinde içilen kahve, biyolojik sisteminizin dengesini korumanıza ve enerjik bir gün geçirmenize katkı sağlar.

Organik Kahve Filtresi Nedir?

Kahve filtresi, kahvekoliklerin mükemmel aromayı yakalayabilmeleri için oldukça önemli bir araçtır. Bu nedenle mükemmel bir kahve deneyimi için organik kahve filtreleri ön plana çıkar. Organik filtre kahve demlerken kullanabileceğiniz bu kahve filtreleri, yapıştırıcı, beyazlatıcı veya başka herhangi bir birleştirici içermez. Çift dikişli kenar tasarımına sahip kahve filtreleri, daha güvenli bir kullanım deneyimi sunar. Kompost işleme tabi tutularak imal edilen organik kahve filtre kağıdı, kahvenizi aroma kaybı olmadan keyifle yudumlamanızı mümkün kılar.

Filtre Kahve Kâğıdı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Filtre kahve makinesi, kullanım kolaylığı nedeni ile en çok tercih edilen demleme yöntemlerinden biri olarak ön plana çıkar. Doğru lezzeti yakalayabilmeniz için tercih ettiğiniz kahve kadar kullandığınız kahve filtresine de dikkat etmeniz gerekir. Filtre kahve kağıdı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken ilk konu kağıdı kullanacağız makinenin türüdür. Filtre kahve makinesinin boyutuna göre tercih edilen kağıdın boyutu değişir. Demlemek istediğiniz kahve miktarına göre de kullanacağınız kahve filtresinin türünü belirleyebilirsiniz. Tek bir fincan kahve yapacaksanız küçük filtreler sizin için yeterli olur. Daha fazla miktarda kahve hazırlayacaksanız daha büyük boyutlarda üretilen kahve filtrelerine yönelebilirsiniz. Bununla birlikte seçtiğiniz filtre, kahve parçacıklarını tutabilecek yapıda olmalıdır. Böylelikle berrak ve parlak görünümlü kahve demleyebilirsiniz. Filtrelerin bu özelliği aynı zamanda doğru aromayı yakalamanıza da yardımcı olur. Ayrıca filtre kahve kağıdı seçimi yaparken kimyasal içermeyen kahve filtresi çeşitlerini tercih etmeye çalışın. Organik kahve filtreleri, yapılarında herhangi bir kimyasal bulunmadığından demleme işlemi sırasında kahvenin tadını bozmaz.

Aroması yüksek kahve içmekten taviz vermeyen tiryakilerden biriyseniz, Rossmann ayrıcalığı ile sunulan üstün kaliteli Alman kahve markaları içerisinden kahve ile ilgili tüm gereksinimlerinizi kolaylıkla karşılayabilirsiniz.