
Moliendo Guatemala Antigua HB Pratik Filtre
Kahve 10x10 g
Damakta iz bırakan, nefis aromatik kahve kokusuna eşlik eden çikolata
kokusuyla hafızada yer bırakan, kokusunda olduğu gibi içiminde de çikolata
hissiyle keyif veren bir kahve. Altlardan gelen berry tatları ise ayrı bir
keyif veriyor.
Tadım Notları
Tatlı Çikolata
Asidite: Orta
Sertlik: Dengeli
Özellikler:
Çekirdek Tipi: Arabica (Bourbon, Caturra, Pache)
Tadım
Notları: Tatlı Çikolata
Aroma (Koku): Çikolata
Gövde: Yüksek
Yetiştiği
İrtifa: 1350m-1500m
Hasat
Dönemi: Aralık-Mart
İşleme
süreci: Yıkanmış, güneşte kurutulmuş
Asidite: Orta
İçim: Tatlı çikolata tadına eşlik eden kalıcı pürüzsüz bir bitiş, ilk yudum
esnasında altlarda hissedilen berry tatları.
Pakette Ne
Var?
10x10 g
Moliendo Guatemala Antigua HB Pratik Filtre Kahve.
Moliendo
Guatemala Antigua HB
Ülkede 1990
yılında devlet tarafından kurulan Anacafe organizasyonu Guatemala kahve
üretiminde standartların belirlenmesini sağlayarak ülkedeki üretimi de 8 ana
bölgeye ayırdı. Bu bölgeler; Antigua, Acatenango, Atitlán, Cobán,
Huehuetenango, Faijanes, San Marcos & Nuevo Orientea’dır.
Aralarında en
bilineni ve en beğenilenlerinden biri ise Antigua bölgesi kahveleri. Zengin
volkanik toprak, düşük nem, bol güneş ve serin geceler bölgeye karakterize,
sıra dışı kahveler üretmek için ideal bir ortam hazırlar. Antigua kasabası
etrafındaki bölgenin de adını aldığı vadi Agua, Fuego ve Acatenango isminde üç
volkanla çevrilidir. Guatemala’nın üç aktif yanardağından biri olan Fuego,
Antigua’nın topraklarına mineral bakımından zengin küllerin taze tozunu katar.
Topraktaki volkanik ponza taşları nemi korur, bu da Antigua’nın düşük yağış
miktarını dengelemeye yardımcı olur.
Antigua
bölgesi kahvesinin yüksek cup kalitesi nedeniyle 2000’li yıllarda diğer
bölgelerdeki kahve üreticilerinin bir bölümü kendi bölgelerinden getirdikleri
kahvelerini Antigua üstünden pazarlamaya çalışmış bu da bölge açısından olumsuz
etkiye neden olmuştur. Bunun önüne geçebilmek için 2000 yılında AGA (Antiguan
Growers Association) kurularak takip edilebilir sertifikalı Genuine Antigua
Kahvelerini oluşturmuş ve bu akımın önüne geçmiştir. Böylece Antigua marka
değerini korumuş ve hatta artırmıştır diyebiliriz.
Guatemala
kahveleri öncelikle yetiştikleri irtifaya göre sonra da bölgelerine göre
sınıflandırılıyor. Örneğin, Antigua SHB- Strictly Hard Bean - (Tam Sert
Çekirdek) Antigua bölgesinde 1500m ve 1700m arasında yetişen sert, dolayısı ile
yoğun aromalı kahvelerin ait olduğu sınıf. HB (Sert Çekirdek) sınıfı kahveler
ise 1350m-1500m arasında yetişiyor.
Guatemala'da
SHB ve HB sınıfı çekirdekler içerisinde en niteliklileri genelde Antigua
bölgesinden çıkıyor. Antigua kahvelerinde çok belirgin bir kakao, çikolata
aroması var. Maalesef ki dünyada ve de ülkemizde Antigua SHB ismiyle satılan
kahvelerin büyük bir kısmı Antigua’ya komşu bölgelerin üretimleri. Kahve.com
olarak sizlere, Antigua’dan tat ve aroma olarak SHB sınıfı kahvelerden aşağı
kalmayan Antigua HB tipi bir kahve sunuyoruz.
Pratik Kahve
Nedir?
Pratik Kahve,
hızlı kahve demleme, pratiklik ve nitelikli kahveciliğin olmazsa olmazı pour
over demleme yöntemini bir araya getiren bir ürün. Kahve.com’da tattığınız ve
beğendiğiniz çekirdek kahveleri bu paketle yanınızda taşıyarak her ortamda
sadece sıcak su ve bir fincan kullanarak demleyebilir, alıştığınız lezzetteki
kahvenizi hep olduğu güzellikte yudumlayabilirsiniz. Demleme V60 ile yapılan
pour over demlemeye çok benzer, daha hızlı ve pratiktir. Bu sayede, pour over
demleme lezzetine her yerde erişebilirsiniz.
Paketler 10
gram kahve içerdiği için tavsiyemiz 160 ml su ile kullanmanız doğrultusunda
olacaktır. Ancak bu tat size yoğun gelirse 200ml’ye kadar su ekleyebilirsiniz.
Demleme biter bitmez, pratik filtreyi ve atık kahveyi su içinde bekletmeden
fincandan almanız gerekir aksi halde kahve tadında acılığa neden olabilir.
Lütfen sallama çay poşetleri ile pratik kahveyi bir tutmayınız, çayda bekleme
daha demli bir içim sağlarken, kahvede bekleme lezzeti bozan bir etkiye
sahiptir. Demlemeyi yüksek bir fincanda yapmanızı tavsiye ederiz fakat
200ml’den fazla su doldurmamaya dikkat ediniz.
Adım Adım
Pratik Filtre Demleme:
Demleme için
tercihen 93 derece sıcaklığında su kullanınız.
Demleme
öncesinde kullanacağınız fincan veya kupayı sıcak su ile ıslatıp ısıtmak hem
daha iyi bir demleme hem de kahvenizin daha uzun süre sıcak kalmasını
sağlayacaktır.
Kahve poşetini
paketin üst kısmındaki çentikli bölümden yırtarak açınız ve pratik filtreyi
çıkartınız.
Mis gibi kahve
kokusunu hissediniz.
Çıkan paketin
yazı olan kısmı yukarıda olacak şekilde bir elinizle tutup diğer elinizle yazı
olan bölgenin hemen altından işaretli alanı yırtarak alınız.
Sağ ve sol
yandaki karton tutacakların en altından yavaşça kaldırarak demleme yapacağınız
kupa üstüne oturtunuz.
Kupayı hafifçe
elinizle sallayarak veya bir kenarına hafifçe vurarak kahvenin filtre içinde
düz bir şekilde yayılmasını sağlayınız.
Demleme öncesi
kahveyi bir miktar ıslatıp demlemeye hazır hale getirmemiz gerekir. Yavaşça az
miktarda ve ince bir su akışıyla kahvenin yüzeyinde kuru alan kalmayacak
şekilde ıslatıp 30sn kadar bekleyiniz. Bu bekleme anında su kahve taneciklerini
tamamen ıslatacak ve bu tanecikleri su ile bir sonraki buluşmasında özünü daha
hızlı aktaracak hale gelecektir.
Sonrasında
ince şekilde suyu partiler halinde dökerek demlemeyi yapabilirsiniz. Burada
dikkat edilecek nokta suyun filtre boyuna ulaşmaması gerektiğidir. Fazla su
olursa suyun bir bölümü daha kahveyle buluşmadan yanlardan akıp fincana
ulaşacağı için demlemeyi olumsuz şekilde etkiler.
Dilerseniz
fincan veya kupayı çevirerek dilerseniz su döktüğünüz kettle veya demliği kahve
üstünde gezdirerek 160 ml suyu ince bir akışla kahveye dökünüz. Özellikle
klasik kettle veya çaydanlıklar geniş bir ağız yapısına sahip oldukları için
bir anda su akışı olabilir bunun olması demleme kalitenizi negatif etkiler bu
nedenle olabildiğince ince akışla demlemeyi gerçekleştirin.
Bu esnada
filtreyi tam doldurmamaya özen gösterin, bir miktar su ekleyin, su kahve
seviyesine indiğinde bir miktar daha su ekleyerek demlemeyi devam ettirin.
Demleme
tamamlandığında poşeti sıkmayınız.
Demleme
sonunda filtrenin kahve içinde kalmasına izin vermeyiniz, son suyu da döktükten
sonra, filtreyi kahveden ayırınız. Karton tutacakların iki alt noktasını
yukarıda birleştirdiğinizde pratik filtre bir çanta halini alacaktır böylece
kolayca dökülmeden son damlaları fincana alıp filtreyi çöp kutusuna
atabilirsiniz.
Kimler Tercih
Etmeli?
Kahvesini her
yerde demlemek isteyenler için pratik kahve en hızlı çözüm. Guatemala Antigua
çekirdeği ise farklı zevklere sahip birçok kişinin ortak buluşma noktası
diyebileceğimiz, her kahve severin damak arşivinde olması gereken, öne çıkan
çikolata tadıyla hikayesinin karşılığını veren bir kahve.
Kimler Tercih
Etmemeli?
Kahvede
çikolata tadını hiç sevmiyorsanız, size göre olmayabilir ama yine de denemenizi
tavsiye ederiz.
Kargo firmaları 1-3 iş günü arasında siparişinizin teslimatını yapmaktadır.
Belde, köy gibi merkezi olmayan bölgelere kargoların teslimat günleri haftanın belirli günlerinde olabilmekte ve değişkenlik gösterebilmektedir. Mücbir sebepler, olağanüstü durumlar, bayram, resmi tatil veya yoğun kampanya gibi dönemlerde kargonun teslimat süreleri 5 iş gününe kadar uzayabilmektedir.
Moliendo Guatemala Antigua HB Pratik Filtre
Kahve 10x10 g
Damakta iz bırakan, nefis aromatik kahve kokusuna eşlik eden çikolata
kokusuyla hafızada yer bırakan, kokusunda olduğu gibi içiminde de çikolata
hissiyle keyif veren bir kahve. Altlardan gelen berry tatları ise ayrı bir
keyif veriyor.
Tadım Notları
Tatlı Çikolata
Asidite: Orta
Sertlik: Dengeli
Özellikler:
Çekirdek Tipi: Arabica (Bourbon, Caturra, Pache)
Tadım
Notları: Tatlı Çikolata
Aroma (Koku): Çikolata
Gövde: Yüksek
Yetiştiği
İrtifa: 1350m-1500m
Hasat
Dönemi: Aralık-Mart
İşleme
süreci: Yıkanmış, güneşte kurutulmuş
Asidite: Orta
İçim: Tatlı çikolata tadına eşlik eden kalıcı pürüzsüz bir bitiş, ilk yudum
esnasında altlarda hissedilen berry tatları.
Pakette Ne
Var?
10x10 g
Moliendo Guatemala Antigua HB Pratik Filtre Kahve.
Moliendo
Guatemala Antigua HB
Ülkede 1990
yılında devlet tarafından kurulan Anacafe organizasyonu Guatemala kahve
üretiminde standartların belirlenmesini sağlayarak ülkedeki üretimi de 8 ana
bölgeye ayırdı. Bu bölgeler; Antigua, Acatenango, Atitlán, Cobán,
Huehuetenango, Faijanes, San Marcos & Nuevo Orientea’dır.
Aralarında en
bilineni ve en beğenilenlerinden biri ise Antigua bölgesi kahveleri. Zengin
volkanik toprak, düşük nem, bol güneş ve serin geceler bölgeye karakterize,
sıra dışı kahveler üretmek için ideal bir ortam hazırlar. Antigua kasabası
etrafındaki bölgenin de adını aldığı vadi Agua, Fuego ve Acatenango isminde üç
volkanla çevrilidir. Guatemala’nın üç aktif yanardağından biri olan Fuego,
Antigua’nın topraklarına mineral bakımından zengin küllerin taze tozunu katar.
Topraktaki volkanik ponza taşları nemi korur, bu da Antigua’nın düşük yağış
miktarını dengelemeye yardımcı olur.
Antigua
bölgesi kahvesinin yüksek cup kalitesi nedeniyle 2000’li yıllarda diğer
bölgelerdeki kahve üreticilerinin bir bölümü kendi bölgelerinden getirdikleri
kahvelerini Antigua üstünden pazarlamaya çalışmış bu da bölge açısından olumsuz
etkiye neden olmuştur. Bunun önüne geçebilmek için 2000 yılında AGA (Antiguan
Growers Association) kurularak takip edilebilir sertifikalı Genuine Antigua
Kahvelerini oluşturmuş ve bu akımın önüne geçmiştir. Böylece Antigua marka
değerini korumuş ve hatta artırmıştır diyebiliriz.
Guatemala
kahveleri öncelikle yetiştikleri irtifaya göre sonra da bölgelerine göre
sınıflandırılıyor. Örneğin, Antigua SHB- Strictly Hard Bean - (Tam Sert
Çekirdek) Antigua bölgesinde 1500m ve 1700m arasında yetişen sert, dolayısı ile
yoğun aromalı kahvelerin ait olduğu sınıf. HB (Sert Çekirdek) sınıfı kahveler
ise 1350m-1500m arasında yetişiyor.
Guatemala'da
SHB ve HB sınıfı çekirdekler içerisinde en niteliklileri genelde Antigua
bölgesinden çıkıyor. Antigua kahvelerinde çok belirgin bir kakao, çikolata
aroması var. Maalesef ki dünyada ve de ülkemizde Antigua SHB ismiyle satılan
kahvelerin büyük bir kısmı Antigua’ya komşu bölgelerin üretimleri. Kahve.com
olarak sizlere, Antigua’dan tat ve aroma olarak SHB sınıfı kahvelerden aşağı
kalmayan Antigua HB tipi bir kahve sunuyoruz.
Pratik Kahve
Nedir?
Pratik Kahve,
hızlı kahve demleme, pratiklik ve nitelikli kahveciliğin olmazsa olmazı pour
over demleme yöntemini bir araya getiren bir ürün. Kahve.com’da tattığınız ve
beğendiğiniz çekirdek kahveleri bu paketle yanınızda taşıyarak her ortamda
sadece sıcak su ve bir fincan kullanarak demleyebilir, alıştığınız lezzetteki
kahvenizi hep olduğu güzellikte yudumlayabilirsiniz. Demleme V60 ile yapılan
pour over demlemeye çok benzer, daha hızlı ve pratiktir. Bu sayede, pour over
demleme lezzetine her yerde erişebilirsiniz.
Paketler 10
gram kahve içerdiği için tavsiyemiz 160 ml su ile kullanmanız doğrultusunda
olacaktır. Ancak bu tat size yoğun gelirse 200ml’ye kadar su ekleyebilirsiniz.
Demleme biter bitmez, pratik filtreyi ve atık kahveyi su içinde bekletmeden
fincandan almanız gerekir aksi halde kahve tadında acılığa neden olabilir.
Lütfen sallama çay poşetleri ile pratik kahveyi bir tutmayınız, çayda bekleme
daha demli bir içim sağlarken, kahvede bekleme lezzeti bozan bir etkiye
sahiptir. Demlemeyi yüksek bir fincanda yapmanızı tavsiye ederiz fakat
200ml’den fazla su doldurmamaya dikkat ediniz.
Adım Adım
Pratik Filtre Demleme:
Demleme için
tercihen 93 derece sıcaklığında su kullanınız.
Demleme
öncesinde kullanacağınız fincan veya kupayı sıcak su ile ıslatıp ısıtmak hem
daha iyi bir demleme hem de kahvenizin daha uzun süre sıcak kalmasını
sağlayacaktır.
Kahve poşetini
paketin üst kısmındaki çentikli bölümden yırtarak açınız ve pratik filtreyi
çıkartınız.
Mis gibi kahve
kokusunu hissediniz.
Çıkan paketin
yazı olan kısmı yukarıda olacak şekilde bir elinizle tutup diğer elinizle yazı
olan bölgenin hemen altından işaretli alanı yırtarak alınız.
Sağ ve sol
yandaki karton tutacakların en altından yavaşça kaldırarak demleme yapacağınız
kupa üstüne oturtunuz.
Kupayı hafifçe
elinizle sallayarak veya bir kenarına hafifçe vurarak kahvenin filtre içinde
düz bir şekilde yayılmasını sağlayınız.
Demleme öncesi
kahveyi bir miktar ıslatıp demlemeye hazır hale getirmemiz gerekir. Yavaşça az
miktarda ve ince bir su akışıyla kahvenin yüzeyinde kuru alan kalmayacak
şekilde ıslatıp 30sn kadar bekleyiniz. Bu bekleme anında su kahve taneciklerini
tamamen ıslatacak ve bu tanecikleri su ile bir sonraki buluşmasında özünü daha
hızlı aktaracak hale gelecektir.
Sonrasında
ince şekilde suyu partiler halinde dökerek demlemeyi yapabilirsiniz. Burada
dikkat edilecek nokta suyun filtre boyuna ulaşmaması gerektiğidir. Fazla su
olursa suyun bir bölümü daha kahveyle buluşmadan yanlardan akıp fincana
ulaşacağı için demlemeyi olumsuz şekilde etkiler.
Dilerseniz
fincan veya kupayı çevirerek dilerseniz su döktüğünüz kettle veya demliği kahve
üstünde gezdirerek 160 ml suyu ince bir akışla kahveye dökünüz. Özellikle
klasik kettle veya çaydanlıklar geniş bir ağız yapısına sahip oldukları için
bir anda su akışı olabilir bunun olması demleme kalitenizi negatif etkiler bu
nedenle olabildiğince ince akışla demlemeyi gerçekleştirin.
Bu esnada
filtreyi tam doldurmamaya özen gösterin, bir miktar su ekleyin, su kahve
seviyesine indiğinde bir miktar daha su ekleyerek demlemeyi devam ettirin.
Demleme
tamamlandığında poşeti sıkmayınız.
Demleme
sonunda filtrenin kahve içinde kalmasına izin vermeyiniz, son suyu da döktükten
sonra, filtreyi kahveden ayırınız. Karton tutacakların iki alt noktasını
yukarıda birleştirdiğinizde pratik filtre bir çanta halini alacaktır böylece
kolayca dökülmeden son damlaları fincana alıp filtreyi çöp kutusuna
atabilirsiniz.
Kimler Tercih
Etmeli?
Kahvesini her
yerde demlemek isteyenler için pratik kahve en hızlı çözüm. Guatemala Antigua
çekirdeği ise farklı zevklere sahip birçok kişinin ortak buluşma noktası
diyebileceğimiz, her kahve severin damak arşivinde olması gereken, öne çıkan
çikolata tadıyla hikayesinin karşılığını veren bir kahve.
Kimler Tercih
Etmemeli?
Kahvede
çikolata tadını hiç sevmiyorsanız, size göre olmayabilir ama yine de denemenizi
tavsiye ederiz.
Kargo firmaları 1-3 iş günü arasında siparişinizin teslimatını yapmaktadır.
Belde, köy gibi merkezi olmayan bölgelere kargoların teslimat günleri haftanın belirli günlerinde olabilmekte ve değişkenlik gösterebilmektedir. Mücbir sebepler, olağanüstü durumlar, bayram, resmi tatil veya yoğun kampanya gibi dönemlerde kargonun teslimat süreleri 5 iş gününe kadar uzayabilmektedir.