
Moliendo Colombia Medellin Supremo Pratik
Filtre Kahve 10x10 g
Yumuşak ve ipeksi içimi, dikkat çeken kokusu,
şekerimsi çikolata tadı ve dolgun bir bitiş ile Kolombiya Antioquia bölgesine
ait dikkat çeken bir kahve.
Tadım Notları
Tatlı Çikolata, Fındık
Asidite: Düşük
Sertlik: Dengeli
Özellikler:
Çekirdek Tipi: Arabica
(Caturra, Colombia, Castillo)
Tadım Notları: Tatlı Çikolata, Fındık
Aroma (Koku): Çikolata
Gövde: Orta-Yüksek
Yetiştiği İrtifa: 1200-1500 m
Hasat Dönemi: Nisan-Haziran,
Ekim-Ocak
İşleme süreci: Yıkanmış, mekanik
kurutulmuş
Asidite: Düşük
İçim: Yumuşak ve ipeksi ilk
yudum, dolgun ve kalıcı bitiş, şekerimsi çikolata tadı, gövdeli içim.
Pakette Ne Var?
10x10 g Moliendo Colombia Medellin Supremo Pratik Filtre
Kahve
Kolombiya kahveleri sınıflandırılırken yetiştirildikleri
bölgelere ve çekirdek boyutlarına göre isimlendiriliyorlar. Bölgeyi,
Kolombiya’ya özgü bir ticari sınıflandırma olan excelso, supremo, extra gibi
boyutla ilgili sıfatlar tamamlıyor. Örneğin, excelso daha küçük taneler,
supremo ise daha iri kahve taneleri için kullanılıyor. Kahve.com olarak
Medellin, Kolombiya’dan getirdiğimiz bu kahvenin elek boyu olan supremo, 17/18
elek (Scr.) ve üstüne denk düşüyor diyebiliriz.
Medellin kenti Kolombiya’nın kuzeybatısında yer alan
dağlık Antioquia Bölgesinin başkenti. Kolombiya’nın 2. büyük yerleşimi. Kahve
üretimi başlıca gelir kaynakları arasında. Kahve gölgeyi seven bir bitki olduğu
için daha çok yamaçların gölgelik alanları dikim için tercih ediliyor. Gölge,
bölgedeki nominal sıcaklığın altında bir ortam oluşturarak, kahve ağaçlarının
daha yavaş ve bünyesindeki tatlı notaları açığa çıkaracak şekilde yetişmesine
imkân veriyor.
Kahve gölgeyi seven bir bitki olduğu için yamaçların
gölgelik alanları dikim için daha çok tercih ediliyor. Gölge, bölgedeki nominal
sıcaklığın altında bir ortam oluşturarak, kahve ağaçlarının daha yavaş ve
bünyesindeki tatlı notaları açığa çıkaracak şekilde yetişmesine imkân veriyor.
Bölgedeki büyük bir iki üreticinin dışındaki çiftliklerin
kendi işleme tesisleri yok. Bu nedenle burada toplanan kahve kirazları aile
bireyleri tarafında bölgedeki işleme istasyonuna getirilip burada fermente
ediliyor, posasından yıkama yöntemi ile ayrılan ürünler kurutulduktan sonra
ihracat için hazır hale geliyor
Kolombiya Brezilya ve Vietnam’dan sonra en fazla kahve
ihraç eden ülke. Hatta sadece arabica ihracatlarını karşılaştıracak olursak en
büyük ikinci arabica türü kahve üreticisi diyebiliriz. Bu nedenle kahve üstüne
yapılan araştırmalar uzun yıllardan beri devlet tarafından destekleniyor.
Bölgenin iklim ve yüksekliği nedeniyle bu bölgede kahve ağaçlarının en büyük
düşmanı olan pas hastalığı ciddi bir tehlike oluşturunca, büyük çiftliklerin
çabası ve devletin desteği ile pas hastalığına dayanıklı hibrit türleri
oluşturma çabası 1960’lı yıllardan sonra hız kazanıyor.
Bu çalışmalar Kolombiya’ya özel birçok yeni kahve tipinin
de oluşmasına olanak tanımıştır. Catura, Typica ve Burbon türlerinin hibritleri
olan Castillo, Colombia, Caturra ve tabi türler pas hastalığına
dayanıklıdırlar. Yapılan kör tadım testlerinde bu varyeteler Caturra Typica ve
Bourbon sınıfları ile aynı değerlendirilmişlerdir. Lezzetten ödün vermeden
oluşturulan, üretim açısından verimli ve dayanıklı bu türler Kolombiya
bölgesine özgü çekirdek türleridir. Kahve.com Medellin kahvesini özenle
kavurarak, hissetmeniz beklenen tatlara kolayca erişebilmenizi hedeflemektedir
Pratik Kahve Nedir?
Pratik Kahve, hızlı kahve demleme, pratiklik ve nitelikli
kahveciliğin olmazsa olmazı pour over demleme yöntemini bir araya getiren bir
ürün. Kahve.com’da tattığınız ve beğendiğiniz çekirdek kahveleri bu paketle
yanınızda taşıyarak her ortamda sadece sıcak su ve bir fincan kullanarak
demleyebilir, alıştığınız lezzetteki kahvenizi hep olduğu güzellikte
yudumlayabilirsiniz. Demleme V60 ile yapılan pour over demlemeye çok benzer,
daha hızlı ve pratiktir. Bu sayede, pour over demleme lezzetine her yerde
erişebilirsiniz. (Demleme püf noktaları için "Nasıl İçilmeli / Demleme
Yöntemi” bölümünü okuyunuz.)
Paketler 10 gram kahve içerdiği için tavsiyemiz 160 ml su
ile kullanmanız doğrultusunda olacaktır. Ancak bu tat size yoğun gelirse
200ml’ye kadar su ekleyebilirsiniz. Demleme biter bitmez, pratik filtreyi ve
atık kahveyi su içinde bekletmeden fincandan almanız gerekir aksi halde kahve
tadında acılığa neden olabilir. Lütfen sallama çay poşetleri ile pratik kahveyi
bir tutmayınız, çayda bekleme daha demli bir içim sağlarken, kahvede bekleme
lezzeti bozan bir etkiye sahiptir. Demlemeyi yüksek bir fincanda yapmanızı
tavsiye ederiz fakat 200ml’den fazla su doldurmamaya dikkat ediniz.
Adım Adım Pratik Filtre Demleme:
Demleme için tercihen 93 derece sıcaklığında su
kullanınız.
Demleme öncesinde kullanacağınız fincan veya kupayı sıcak
su ile ıslatıp ısıtmak hem daha iyi bir demleme hem de kahvenizin daha uzun
süre sıcak kalmasını sağlayacaktır.
Kahve poşetini paketin üst kısmındaki çentikli bölümden
yırtarak açınız ve pratik filtreyi çıkartınız.
Çıkan paketin yazı olan kısmı yukarıda olacak şekilde bir
elinizle tutup diğer elinizle yazı olan bölgenin hemen altından işaretli alanı
yırtarak alınız.
Sağ ve sol yandaki karton tutacakların en altından yavaşça
kaldırarak demleme yapacağınız kupa üstüne oturtunuz.
Kupayı hafifçe elinizle sallayarak veya bir kenarına
hafifçe vurarak kahvenin filtre içinde düz bir şekilde yayılmasını sağlayınız.
Demleme öncesi kahveyi bir miktar ıslatıp demlemeye hazır
hale getirmemiz gerekir. Yavaşça az miktarda ve ince bir su akışıyla kahvenin
yüzeyinde kuru alan kalmayacak şekilde ıslatıp 30sn kadar bekleyiniz. Bu
bekleme anında su kahve taneciklerini tamamen ıslatacak ve bu tanecikleri su
ile bir sonraki buluşmasında özünü daha hızlı aktaracak hale gelecektir.
Sonrasında ince şekilde suyu partiler halinde dökerek
demlemeyi yapabilirsiniz. Burada dikkat edilecek nokta suyun filtre boyuna
ulaşmaması gerektiğidir. Fazla su olursa suyun bir bölümü daha kahveyle
buluşmadan yanlardan akıp fincana ulaşacağı için demlemeyi olumsuz şekilde
etkiler.
Dilerseniz fincan veya kupayı çevirerek dilerseniz su
döktüğünüz kettle veya demliği kahve üstünde gezdirerek 160 ml suyu ince bir
akışla kahveye dökünüz. Özellikle klasik kettle veya çaydanlıklar geniş bir
ağız yapısına sahip oldukları için bir anda su akışı olabilir bunun olması
demleme kalitenizi negatif etkiler bu nedenle olabildiğince ince akışla
demlemeyi gerçekleştirin.
Bu esnada filtreyi tam doldurmamaya özen gösterin, bir
miktar su ekleyin, su kahve seviyesine indiğinde bir miktar daha su ekleyerek
demlemeyi devam ettirin.
Demleme tamamlandığında poşeti sıkmayınız.
Demleme sonunda filtrenin kahve içinde kalmasına izin
vermeyiniz, son suyu da döktükten sonra, filtreyi kahveden ayırınız. Karton
tutacakların iki alt noktasını yukarıda birleştirdiğinizde pratik filtre bir
çanta halini alacaktır böylece kolayca dökülmeden son damlaları fincana alıp
filtreyi çöp kutusuna atabilirsiniz.
Kimler Tercih Etmeli?
Kahvesini her yerde demlemek isteyenler için pratik kahve
en hızlı çözüm. Kahvede asidite size göre değilse, çikolata ve fındık tatlarını
ve belirgin bir bitiş seviyorsanız, paketi açtığınızda buram-buram kahve kokusu
yayılsın istiyorsanız tam size göre bir kahve
Kimler Tercih Etmemeli?
Kahvede çiçeksi, meyvemsi tatlar arıyorsanız, biraz asidik
tatlardan hoşlanıyorsanız bu kahve sizin için uygun olmayabilir.
Kargo firmaları 1-3 iş günü arasında siparişinizin teslimatını yapmaktadır.
Belde, köy gibi merkezi olmayan bölgelere kargoların teslimat günleri haftanın belirli günlerinde olabilmekte ve değişkenlik gösterebilmektedir. Mücbir sebepler, olağanüstü durumlar, bayram, resmi tatil veya yoğun kampanya gibi dönemlerde kargonun teslimat süreleri 5 iş gününe kadar uzayabilmektedir.
Moliendo Colombia Medellin Supremo Pratik
Filtre Kahve 10x10 g
Yumuşak ve ipeksi içimi, dikkat çeken kokusu,
şekerimsi çikolata tadı ve dolgun bir bitiş ile Kolombiya Antioquia bölgesine
ait dikkat çeken bir kahve.
Tadım Notları
Tatlı Çikolata, Fındık
Asidite: Düşük
Sertlik: Dengeli
Özellikler:
Çekirdek Tipi: Arabica
(Caturra, Colombia, Castillo)
Tadım Notları: Tatlı Çikolata, Fındık
Aroma (Koku): Çikolata
Gövde: Orta-Yüksek
Yetiştiği İrtifa: 1200-1500 m
Hasat Dönemi: Nisan-Haziran,
Ekim-Ocak
İşleme süreci: Yıkanmış, mekanik
kurutulmuş
Asidite: Düşük
İçim: Yumuşak ve ipeksi ilk
yudum, dolgun ve kalıcı bitiş, şekerimsi çikolata tadı, gövdeli içim.
Pakette Ne Var?
10x10 g Moliendo Colombia Medellin Supremo Pratik Filtre
Kahve
Kolombiya kahveleri sınıflandırılırken yetiştirildikleri
bölgelere ve çekirdek boyutlarına göre isimlendiriliyorlar. Bölgeyi,
Kolombiya’ya özgü bir ticari sınıflandırma olan excelso, supremo, extra gibi
boyutla ilgili sıfatlar tamamlıyor. Örneğin, excelso daha küçük taneler,
supremo ise daha iri kahve taneleri için kullanılıyor. Kahve.com olarak
Medellin, Kolombiya’dan getirdiğimiz bu kahvenin elek boyu olan supremo, 17/18
elek (Scr.) ve üstüne denk düşüyor diyebiliriz.
Medellin kenti Kolombiya’nın kuzeybatısında yer alan
dağlık Antioquia Bölgesinin başkenti. Kolombiya’nın 2. büyük yerleşimi. Kahve
üretimi başlıca gelir kaynakları arasında. Kahve gölgeyi seven bir bitki olduğu
için daha çok yamaçların gölgelik alanları dikim için tercih ediliyor. Gölge,
bölgedeki nominal sıcaklığın altında bir ortam oluşturarak, kahve ağaçlarının
daha yavaş ve bünyesindeki tatlı notaları açığa çıkaracak şekilde yetişmesine
imkân veriyor.
Kahve gölgeyi seven bir bitki olduğu için yamaçların
gölgelik alanları dikim için daha çok tercih ediliyor. Gölge, bölgedeki nominal
sıcaklığın altında bir ortam oluşturarak, kahve ağaçlarının daha yavaş ve
bünyesindeki tatlı notaları açığa çıkaracak şekilde yetişmesine imkân veriyor.
Bölgedeki büyük bir iki üreticinin dışındaki çiftliklerin
kendi işleme tesisleri yok. Bu nedenle burada toplanan kahve kirazları aile
bireyleri tarafında bölgedeki işleme istasyonuna getirilip burada fermente
ediliyor, posasından yıkama yöntemi ile ayrılan ürünler kurutulduktan sonra
ihracat için hazır hale geliyor
Kolombiya Brezilya ve Vietnam’dan sonra en fazla kahve
ihraç eden ülke. Hatta sadece arabica ihracatlarını karşılaştıracak olursak en
büyük ikinci arabica türü kahve üreticisi diyebiliriz. Bu nedenle kahve üstüne
yapılan araştırmalar uzun yıllardan beri devlet tarafından destekleniyor.
Bölgenin iklim ve yüksekliği nedeniyle bu bölgede kahve ağaçlarının en büyük
düşmanı olan pas hastalığı ciddi bir tehlike oluşturunca, büyük çiftliklerin
çabası ve devletin desteği ile pas hastalığına dayanıklı hibrit türleri
oluşturma çabası 1960’lı yıllardan sonra hız kazanıyor.
Bu çalışmalar Kolombiya’ya özel birçok yeni kahve tipinin
de oluşmasına olanak tanımıştır. Catura, Typica ve Burbon türlerinin hibritleri
olan Castillo, Colombia, Caturra ve tabi türler pas hastalığına
dayanıklıdırlar. Yapılan kör tadım testlerinde bu varyeteler Caturra Typica ve
Bourbon sınıfları ile aynı değerlendirilmişlerdir. Lezzetten ödün vermeden
oluşturulan, üretim açısından verimli ve dayanıklı bu türler Kolombiya
bölgesine özgü çekirdek türleridir. Kahve.com Medellin kahvesini özenle
kavurarak, hissetmeniz beklenen tatlara kolayca erişebilmenizi hedeflemektedir
Pratik Kahve Nedir?
Pratik Kahve, hızlı kahve demleme, pratiklik ve nitelikli
kahveciliğin olmazsa olmazı pour over demleme yöntemini bir araya getiren bir
ürün. Kahve.com’da tattığınız ve beğendiğiniz çekirdek kahveleri bu paketle
yanınızda taşıyarak her ortamda sadece sıcak su ve bir fincan kullanarak
demleyebilir, alıştığınız lezzetteki kahvenizi hep olduğu güzellikte
yudumlayabilirsiniz. Demleme V60 ile yapılan pour over demlemeye çok benzer,
daha hızlı ve pratiktir. Bu sayede, pour over demleme lezzetine her yerde
erişebilirsiniz. (Demleme püf noktaları için "Nasıl İçilmeli / Demleme
Yöntemi” bölümünü okuyunuz.)
Paketler 10 gram kahve içerdiği için tavsiyemiz 160 ml su
ile kullanmanız doğrultusunda olacaktır. Ancak bu tat size yoğun gelirse
200ml’ye kadar su ekleyebilirsiniz. Demleme biter bitmez, pratik filtreyi ve
atık kahveyi su içinde bekletmeden fincandan almanız gerekir aksi halde kahve
tadında acılığa neden olabilir. Lütfen sallama çay poşetleri ile pratik kahveyi
bir tutmayınız, çayda bekleme daha demli bir içim sağlarken, kahvede bekleme
lezzeti bozan bir etkiye sahiptir. Demlemeyi yüksek bir fincanda yapmanızı
tavsiye ederiz fakat 200ml’den fazla su doldurmamaya dikkat ediniz.
Adım Adım Pratik Filtre Demleme:
Demleme için tercihen 93 derece sıcaklığında su
kullanınız.
Demleme öncesinde kullanacağınız fincan veya kupayı sıcak
su ile ıslatıp ısıtmak hem daha iyi bir demleme hem de kahvenizin daha uzun
süre sıcak kalmasını sağlayacaktır.
Kahve poşetini paketin üst kısmındaki çentikli bölümden
yırtarak açınız ve pratik filtreyi çıkartınız.
Çıkan paketin yazı olan kısmı yukarıda olacak şekilde bir
elinizle tutup diğer elinizle yazı olan bölgenin hemen altından işaretli alanı
yırtarak alınız.
Sağ ve sol yandaki karton tutacakların en altından yavaşça
kaldırarak demleme yapacağınız kupa üstüne oturtunuz.
Kupayı hafifçe elinizle sallayarak veya bir kenarına
hafifçe vurarak kahvenin filtre içinde düz bir şekilde yayılmasını sağlayınız.
Demleme öncesi kahveyi bir miktar ıslatıp demlemeye hazır
hale getirmemiz gerekir. Yavaşça az miktarda ve ince bir su akışıyla kahvenin
yüzeyinde kuru alan kalmayacak şekilde ıslatıp 30sn kadar bekleyiniz. Bu
bekleme anında su kahve taneciklerini tamamen ıslatacak ve bu tanecikleri su
ile bir sonraki buluşmasında özünü daha hızlı aktaracak hale gelecektir.
Sonrasında ince şekilde suyu partiler halinde dökerek
demlemeyi yapabilirsiniz. Burada dikkat edilecek nokta suyun filtre boyuna
ulaşmaması gerektiğidir. Fazla su olursa suyun bir bölümü daha kahveyle
buluşmadan yanlardan akıp fincana ulaşacağı için demlemeyi olumsuz şekilde
etkiler.
Dilerseniz fincan veya kupayı çevirerek dilerseniz su
döktüğünüz kettle veya demliği kahve üstünde gezdirerek 160 ml suyu ince bir
akışla kahveye dökünüz. Özellikle klasik kettle veya çaydanlıklar geniş bir
ağız yapısına sahip oldukları için bir anda su akışı olabilir bunun olması
demleme kalitenizi negatif etkiler bu nedenle olabildiğince ince akışla
demlemeyi gerçekleştirin.
Bu esnada filtreyi tam doldurmamaya özen gösterin, bir
miktar su ekleyin, su kahve seviyesine indiğinde bir miktar daha su ekleyerek
demlemeyi devam ettirin.
Demleme tamamlandığında poşeti sıkmayınız.
Demleme sonunda filtrenin kahve içinde kalmasına izin
vermeyiniz, son suyu da döktükten sonra, filtreyi kahveden ayırınız. Karton
tutacakların iki alt noktasını yukarıda birleştirdiğinizde pratik filtre bir
çanta halini alacaktır böylece kolayca dökülmeden son damlaları fincana alıp
filtreyi çöp kutusuna atabilirsiniz.
Kimler Tercih Etmeli?
Kahvesini her yerde demlemek isteyenler için pratik kahve
en hızlı çözüm. Kahvede asidite size göre değilse, çikolata ve fındık tatlarını
ve belirgin bir bitiş seviyorsanız, paketi açtığınızda buram-buram kahve kokusu
yayılsın istiyorsanız tam size göre bir kahve
Kimler Tercih Etmemeli?
Kahvede çiçeksi, meyvemsi tatlar arıyorsanız, biraz asidik
tatlardan hoşlanıyorsanız bu kahve sizin için uygun olmayabilir.
Kargo firmaları 1-3 iş günü arasında siparişinizin teslimatını yapmaktadır.
Belde, köy gibi merkezi olmayan bölgelere kargoların teslimat günleri haftanın belirli günlerinde olabilmekte ve değişkenlik gösterebilmektedir. Mücbir sebepler, olağanüstü durumlar, bayram, resmi tatil veya yoğun kampanya gibi dönemlerde kargonun teslimat süreleri 5 iş gününe kadar uzayabilmektedir.